TUDI V NOVEM MESTU SE NI IZŠLO

TUDI V NOVEM MESTU SE NI IZŠLO

KRKA : HOPSI POLZELA 76:64

(22:19, 21:15, 19:15, 14:15)

Rebec (6 skokov in 8 podaj) in Čebular po 16, Ritlop 10; Čup 13, Bukovič 11, Kosič 10.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME

Košarkarji iz Novega mesta so v ligi Nova KBM za prvaka zabeležili drugo zmago, Hopsi s Polzele pa so tudi drugo tekmo v zadnjih štirih dneh zapustili s sklonjenimi glavami.

Krka je bila boljša večino tekme in je zasluženo prišla do drugega para točk. To je njena deseta zaporedna zmaga v domačem prvenstvu v dvorani Leona Štuklja; edini poraz v tej sezoni je doživela konec oktobra oziroma pred petimi meseci proti Sixt Primorski.

Domači strateg Simon Petrov je imel dovolj razpoloženih igralcev, da je lahko nadzoroval potek dogodkov na parketu. Krka je dobila prve tri četrtine in imela pred zadnjimi desetimi minutami trinajst točk naskoka. Gostje so se v zadnji četrtini približali na 66:60, a ne za dolgo, saj sta dva prosta meta Žige Dimca (8 skokov) ter trojka Matica Rebca (met za 3 točke 3:7) rešili vprašanje zmagovalca.

Rebec je bil najkoristnejši igralec tekme – 16 točk (met iz igre 5:9), 8 podaj, 6 skokov, indeks 23, šestnajst točk je za domače dosegel še Sandi Čebular, pri Hopsih pa je bil prvi strelec Dejan Ćup s 13 točkami.

Liga Nova KBM za prvaka se bo nadaljevala že v sredo, 29. marca; Krka v gosteh pri Zlatorogu, Polzeljani pa doma z Rogaško.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Simon Petrov, trener Krke:
Po pričakovanjih je za nami zelo težka tekma. Pohvalim lahko svoje igralce za borbeno predstavo, za kakšno bolj resno košarko pa je bilo mnogo preveč napačnih odločitev tako v napadu kot v obrambi. To bomo morali ob isto agresivni igri še popraviti.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Že na drugi tekmi zapored nam ni stekel met za tri točke, kar je bil tudi glavni razlog za poraz. Danes smo že igrali bolj organizirano, glede na to, da imamo nekaj novih igralcev. Gostovanja pri najmočnejših ekipah smo odigrali kakor se da, obe ekipi pa morata gostovati še v naši dvorani.

Leave a Reply