KRKA DOMA BOLJŠA OD HOPSOV

KRKA DOMA BOLJŠA OD HOPSOV

KRKA : HOPSI POLZELA 88:74

(19:16, 28:17, 14:17, 27:24)

Kovačevič 21, Jošilo (13 skokov in 5 podaj) in Dimec (12 skokov) po 15; Čup 19 (5 skokov), Vasilić 13 (8 skokov in 6 podaj), Godler 12 (5 skokov).

STATISTIKA

Krka je po dveh zaporednih porazih vknjižila drugo zmago v Ligi Nova KBM in se odlepila od zadnjega mesta na razpredelnici. Pred domačimi gledalci je premagala Hopse, ki so po šestih tekmah nove sezone pri izkupičku 2-4.

Novomeščani so nujno potrebovali zmago za dvig samozavesti in položaja na lestvici, zato so se tekme lotili zavzeto in zelo motivirano. V prvi četrtini so jim gostje še sledili, v drugih desetih minutah pa so najprej naredili delni izid 12:2 in si do odmora nabrali lepo dvomestno prednost (47:33). V nadaljevanju so varovanci trenerja Boštjana Kuharja nekajkrat prišli pod deset točk zaostanka, zmage domačih pa resneje niso ogrozili.

Domači strateg Simon Petrov je tekmo odigral z osmimi igralci, pet od njih pa je doseglo dvomestne številke. Dvojne dvojčke so dosegli Žiga Dimec (15 točk, 12 skokov), Marko Jošilo (15 točk, 13 skokov) in Paolo Marinelli (14 točk, 10 podaj), prvi strelec tekme je bil Maj Kovačevič z 21 točkami (trojke 4:7), 14 točk pa je prispeval še Domen Bratož (4 podaje, 3 skoke). Pri gostih je 19 točk dosegel Dejan Ćup.

Hopsi bodo v reprezentančnem odmoru – Slovenija bo v petek in nedeljo prihodnji teden začela kvalifikacije za SP – odigrali zaostalo tekmo prvega kola s Sixt Primorsko, sicer pa se bo Liga Nova KBM nadaljevala v začetku decembra. Krko v osmem kolu čaka gostovanje v Laškem, Hopsi pa bodo odpotovali v Šentjur.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Simon Petrov, trener Krke:
Zadovoljen sem z našo igro. Bolj ali manj smo bili zbrani skozi celo tekmo. Vesel sem, da ob naletu Hopsov v drugem polčasu nismo pokleknili in smo tekmo mirno pripeljali do zmage.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Krka je zmagala zaradi boljšega skoka, agresivnejše igre in enkrat več vrženih prostih metov kot naša ekipa.

Leave a Reply