IZ ŠENTJURJA Z ZMAGO

IZ ŠENTJURJA Z ZMAGO

ŠENTJUR : HOPSI POLZELA 73:93

(13:25, 24:26, 16:23, 20:19)

Pešič 20, Bolčina 17 (8 skokov), Williams 13 (5 skokov); Collins 35, Rotar 14, Godler 13.

STATISTIKA

Hopsi so po dveh porazih vknjižili tretjo zmago v Ligi Nova KBM, Šentjur pa je s prvim domačim porazom, drugim v nizu, zdrsnil pod 50-odstotni izkupiček.

Gostje so zmagali povsem zasluženo, saj so vodili praktično vso tekmo, gostitelje pa so nadigrali s pravim festivalom trojk. Zadeli so jih kar 19, kar je drugi najboljši dosežek od leta 2008 dalje, oziroma odkar Košarkarska zveza Slovenije deleži vse statistične podatke. Rekorderji ostajajo košarkarji Heliosa, ki so prav leta 2008 proti Krki zadeli 21 trojk.

Varovanci trenerja Boštjana Kuharja so že v startu povedli z 19:5, v enajsti minuti po njihovi šesti trojki iz desetega poskusa je bilo 30:15, v svojih vrstah pa so imeli hkrati še izjemno razpoloženega organizatorja igre Chaunceyja Levanta Collinsa. Američan je v prvem polčasu dosegel 20 točk ob metu 6:9 za tri točke, srečanje pa je končal pri 35 točkah (trojke 8:13, indeks 32). Ob njem so po tri trojke zadeli še Andraž Rogelja, Uroš Godler in Tjaš Rotar.

Pri Šentjurju, ki v drugem delu niti za trenutek ni ogrozil zmage Hopsov, je Miloš Pešič, sicer rekorder letošnje sezone s 44 točkami na eni tekmi, dosegel 20 točk, Tomaž Bolčina pa 17 (8 skokov).

Šentjur in Hopsi bosta Ligo Nova KBM nadaljevala 9. decembra; prvi bodo gostovali v Rogaški Slatini, Polzeljani pa bodo gostili zasedbo iz Laškega.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Andrej Žakelj, trener Šentjurja:
Čestitke Hopsom za več kot zasluženo zmago. Imeli so zelo dober dan v napadu. Za nami je zanimiva tekma.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Na vedno vročem parketu dvorane Hruševec smo prišli do zelo pomembne zmage in s tem anulirali domač poraz proti Šenčurju. V drugem delu rednega dela sezone bomo imeli več domačih tekem, zato pričakujem, da bomo vknjižili kakšno zmago več in se s tem približali uvrstitvi v Ligo za prvaka.

Leave a Reply