IZ ŠENČURJA S PORAZOM

ŠENČUR GGD : HOPSI POLZELA 81:76

(17:19, 22:27, 21:13, 21:17)

Rizvić 21 (6 skokov), Rebec 14, Pavić 12 (7 skokov, 5 podaj); Rogelja in Rotar po 12, Colllins (5 skokov) in Godler po 11.

STATISTIKA

Niz treh zmag Hopsov s Polzele, med njimi tudi prepričljiva nad vodilno Sixt Primorsko v prejšnjem kolu, se je končal v Šenčurju. Gostitelji so zmagali z 81:76, tako da imajo po desetih tekmah izkupiček 6-4, Polzeljani pa so pri 5-6.

A takšen razplet se je zgodil šele v končnici tekme. Pred tem sta bili moštvi izenačeni, se pogosto menjavali v vodstvu, a tudi nekoliko večje prednosti, domača ekipa jo je imela pri 60:51, gostje pa pri 46:36, nista znali zadržati. Tako so tudi gostje imeli na koncu še priložnost za zmago, toda v zadnji minuti so jim domačini spet ušli in na koncu slavili zmago.

Dve minuti pred koncem je Jan Rebec popeljal Šenčur na +4 (72:68), a sta Chauncey Collins in Tjaž Rotar s košem in trojko minuto pred koncem Hopse pripeljala celo do vodstva za točko. Gostje pa ga nato niso zadržali, domača junaka sta bila Rebec s košem za novo vodstvo in Ramo Rizvić z mirno roko pri prostih metih, v zadnjih 16 sekundah je zadel vse štiri, z zadnjim pa je postavil tudi končni izid ter +5 za domače.

Pri zmagovalcih je največ točk, 21, dosegel Rizvić, 12 jih je dodal Smiljan Pavić, za las je brez dvojnega dvojčka ostal Dino Murić (9 skokov, 10 točk). Pri gostih pa sta s po 12 točkami končala Rotar in Rogelja, po 11 sta jih dodala Collins in Uroš Godler.

Za Hopse je bila to zadnja preizkušnja v 2017, Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo pa 30. decembra čaka še obračun s Krko.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
Za nami je razburljiva tekma, ki je bila odločena v zadnjih trenutkih. Ključni momenti tekme so bili koš Pavić pri vodstvu Hopsov za točko, nato pa odlična obramba Rizvića nad Collinsom in skok v napadu Dina Murića. Čestitam ekipi Hopsov za dobre predstave v tej sezoni.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Zmagala je ekipa, ki je bila v zaključku tekme bolj zbrana. Čestitam Šenčurju za zmago.” 

Leave a Reply