IZ ILIRIJE S PORAZOM

IZ ILIRIJE S PORAZOM

ILIRIJA : HOPSI POLZELA 78:69

(21:14, 17:19, 25:17, 15:19)

Vončina (6 asistenc) in Tončinić po 18, Nikolić 9 (7 skokov); Čup 21 (6 skokov), Rotar 13, Godler (7 skokov) in Vasilić (6 skokov) po 10.

STATISTIKA

Ilirija je proti Hopsom dosegla osmo zmago v tej sezoni ter se z njo močno približala uvrstitvi v Ligo za prvaka. Hopsi so ostali pri petih zmagah in jih v zadnjih treh kolih čaka srdit boj za uvrstitev med najboljših osem ekip.

Ekipi sta bili v prejšnjem kolu polovično uspešni. Ilirija je ugnala Krko (78:76), Hopsi pa so na domačem parketu morali priznati premoč moštvu Helios Suns. Domači so hitro pokazali, da želijo zmagati in uvodna četrtina dvoboja je šla v to smer. Toda po krepkem vodstvu (34:21) v 15. minuti so popustili in tekmeci so jih začeli loviti.

Gostje so bili ob polčasu le še na -5, v 23. minuti pa je bil izid izenačen na 40:40. Toda po tem izenačenju so spet precej bolje zaigrali košarkarji Ilirije, si v nekaj minutah spet priborili lepo prednost, več kot deset točk po treh četrtinah pa so nato znali pripeljati v zanje mirno končnico in do novega para točk.

Pri Iliriji sta v vlogi najboljšega strelca ekipe Žana Marka Šiška (tokrat sedem točk) zamenjala Filip Tončinić in Luka Vončina s po 18, pri Hopsih je Dejan Čup dosegel 21 točk.

V naslednjem kolu bodo Ilirijani 4. februarja gostili Zlatorog Laško, Hopsi Polzela pa že dan prej Krko.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Saša Dončić, trener Ilirije:
Z daleč najslabšo predstavo v tej sezoni smo prišli do zaslužene zmage, s katero smo se povsem približali uvrstitvi v Ligo za prvaka.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Čestitam Iliriji za zmago. Škoda za zapravljeno priložnost.

Leave a Reply