HOPSI ZAČELI S PRIPRAVAMI

Hopsi so s pripravami na novo sezono začeli v ponedeljek, rumeno-modri so tudi zaključili s kadrovanjem, vsekakor pa se na Polzeli obeta zanimiva sezona. Kot zadnji se je polzelanom znova pridružil Simo Atanacković, ki je v sezonah 2014 in 2015 že nosil rumeno-modri dres, zadnjo sezono pa je odigral v tretji francoski ligi. Za ekipo Souroes je odigral 29 tekem, s povprečjem 10.2 točk, 5.3 skoka in 1.5 asistenco na tekmo. Novinca sta američana Donovon Jack in Casey Benson. Prvi prihaja iz Pennsylvanije, v svoji študentski karieri pa je igral za univerzo Penn State v ligi NCAA. Minulo sezono je 25 letni in 206 centimetrov visoki krilni center igral v nemški pro b ligi za ekipo Bayer Giants, odigral 24 tekem s povprečjem 11.8 točk, 5.7 skoka in 1.4 blokade na tekmo. Casey Benson, 23 letni in 191 centimetrov visoki branilec prihaja iz Arizone, v zadnji sezoni je za univerzo Grand Canyon odigral 34 tekem, na katerih je povprečno dosegal 9.7 točk, 4.5 asistenc in 4.2 skoka. Austin Burgett, 25 letni in 205 centimetrov visoki krilni center prihaja iz Indiane, v pripravljalnih tekmah za sezono 2016 je že nosil dres Hopsov, vendar pa do podpisa pogodbe takrat ni prišlo. V svoji študentski karieri je Burgett igral za univerzo Notre Dame v ligi NCAA. Novinec je tudi mladi, 17 letni Jan Cipot, ki prihaja iz Murske Sobote, v minuli sezoni pa je v mlajših selekcijah igral za kranjski Triglav.
Ob novincih na Polzeli ostajajo tudi Tjaž Rotar, kapetan Uroš Godler, Sebastjan Borse, Urban Bukovič, Nik Dragan in Milojko Vasilić, trenerju Boštjanu Kuharju in njegovemu pomočniku Primožu Kobaletu, pa bodo na voljo tudi igralci mlajših selekcij Hopsov, Nejc Zmrzlak, Gašper Turnšek, Jan Steblovnik in Luka Petrovič.

POSTAVA HOPSOV ZA SEZONO 2018-2019

Trener Boštjan Kuhar, pomočnik trenerja Primož Kobale.
Uroš Godler, Tjaž Rotar, Sebastjan Borse, Urban Bukovič, Nik Dragan, Milojko Vasilić, Donovon Jack, Casey Benson, Austin Burgett, Simo Atanacković, Jan Copot, Nejc Zmrzlak, Gašper Turnšek, Jan Steblovnik in Luka Petrovič.

NOVINCI: Donovon Jack, Casey Benson, Austin Burgett, Simo Atanacković in Jan Copot.

ODŠLI: Dejan Čup, Ivan Držić, Marko Vuković, Andraž Rogelja in David Steiner.

Leave a Reply