ZAKLJUČNI TURNIR U 19 ČETRTFINALE

ZAKLJUČNI TURNIR U 19 ČETRTFINALE

Ljubljana – Finalni, štiridnevni turnir fantov U19 za sezono 2018/2019 bo na sporedu od 11. – 14. aprila, tekme pa bodo odigrane v športni dvorani na Polzeli. Ekipe, ki so se uvrstile v četrtfinale so ECE Triglav, GIB Ilirija, Krka, Petrol Olimpija A, Helios Suns Matica MB, Hopsi Polzela, Koš Primorska A in Parklji A.

Zaključni turnir državnega prvenstva za fante U19 bo na sporedu od četrtka, 11. aprila, do nedelje 14. aprila. Od četrtka do sobote bo vstop prost, dnevna vstopnina za nedeljski finale (obe tekmi) pa znaša 4 EUR.

V letošnji sezoni je v državnem prvenstvu sodelovalo 16 ekip, neposredni nastop v četrtfinalu pa so si po rednem delu tekmovanja zagotovili; ECE Triglav, Krka, Helios Suns Matica MB, Parklji A, Koš Primorska A in Hopsi Polzela. GIB Ilirija in Petrol Olimpija A sta si nastop v četrtfinalu priigrala po uspehu v dodatni tekmi; GIB Ilirija je z rezultatom 78:74 premagala Zlatorog Thermana Laško, Petrol Olimpija A pa Slovan A z rezultatom 76:57.

Najboljši strelec drugega dela tekmovanja je postal košarkar Hopsov s Polzele, Nik Dragan, ki je na 13 tekmah v povprečju dosegal 25 točk na tekmo, skupno pa je igralec Hopsov na 17 tekmah dosegel 408 točk.

 

ČETRTFINALE:

ECE TRIGLAV : GIB ILIRIJA 68:73

(16:26, 16:13, 18:16, 18:18)

Lotrič 14 (8 skokov), Stavrov 13 (6 skokov), Ješe 11; Gorbachov 20 (16 skokov, 5 podaj), Gorenc 19, Vukovič 16

STATISTIKA

Košarkarji GIB Ilirije, ki so se na zaključni turnir uvrstili z zmago na kvalifikacijskem turnirju, so na prvi četrtfinalni tekmi presenetili košarkarje ECE Triglava.

Ilirijani so v uvodnih minutah prišli do vodstva in prednos uspeli zadržati do 32. minute. Kranjčani so nato izenačili, ekipi sta se do 36. minute izmenjavali v vodstvu, Ilirijani pa so nato s štirimi zaporednimi točkami Maksima Gorbachova prišli do prednosti štirih točk. Grega Kuralt je dve minuti pred koncem s trojko popeljal Kranjčane v vodstvo a je Domen Gorenc (Ilirija) že v naslednjem napadu vrnil z enako mero nato pa s košem minuto pred koncem Iliriji ponovno zagotovil prednost štirih točk. Maksim Gorbachov je na koncu s prostimi meti prinesel zasluženo zmago GIB Iliriji, ki se bo v polfinalu pomerila z zmagovalcem četrtfinalne tekme med Koš Primorsko in Parklji.

Maksim Gorbachov je pri Iliriji dosegel dvojnega dvojčka; 20 točk, 16 skokov zbral pa je še pet podaj. Pri Triglavu je bil strelsko najuspešnejši Tim Lotrič, ki je dosegel 14 točk.

IZJAVE PO TEKMI

POSNETEK TEKME

 

IZJAVE PRED TEKMO

Danijel Radosavljević, trener Triglava:
“Čestitke vsem ekipam, ki so se uvrstile na zaključni turnir in tudi svojim fantom za ta dosežek. Rezultatski cilj, ki smo si ga zadali pred sezono je tako izpolnjen, toda menim da še nismo pokazali vsega, česar smo sposobni. V ekipi vlada izredno pozitivno vzdušje in vsi skupaj komaj čakamo, da se vse skupaj začne. Glede na to, da smo tako prvi kot drugi del tekmovanja končali na prvem mestu, se v četrtfinalni dvoboj z Ilirijo podajamo pogumno in samozavestno. Hvala navijačem in pa seveda staršem, ki so nas na vsaki tekmi glasno podpirali in verjeli v nas. Vsem udeležencem bi zaželel veliko športne sreče.”

Grega Kuralt, kapetan Triglava:
“Že lansko sezono smo pokazali, da znamo biti močni nasprotniki. To smo dokazali že v začetku letošnje sezone, ko smo z dobro igro prišli med prvih 8. Skozi celotno sezono smo imeli kar nekaj poškodb, ki pa so omogočile ostalim igralcem več priložnosti pri dokazovanju na tekmah. S kvalitetno in borbeno igro ter povezanostjo, smo postali ekipa z veliko začetnico. Poleg tega imamo tudi velikega motivatorja – našega Danija, ki niti zadnjo sekundo ne podvomi v naš cilj. Kot ekipa se zavedamo, da je vsaka tekma pomembna in da se ne smemo ozirati nazaj, na že osvojeno. Na turnirju se bomo potrudili in dali vse od sebe in upamo, da naših zvestih navijačev ne bomo pustili ravnodušnih.”

Nejc Višnikar, trener GIB Ilirije:
“Čestitke vsem udeležencem F8. Svojim fantom pa želim, da zaključek tekmovanja vzamejo kot nagrado in se igrajo košarko.”

Matija Grm, kapetan GIB Ilirije:
“Rad bi se zahvalil vsem soigralcem in klubskim trenerjem za dobro delo skozi celotno sezono, s katerim smo si priborili mesto na zaključnem turnirju mladinskega državnega prvenstva. Na zaključnem turnirju si želimo pokazati igro dobre hitre košarke in dobrega športnega duha, ki smo ga pokazali že na prejšnjih tekmah v sezoni. Čestitam v imenu vseh soigralcev tudi vsem ostalim udeležencem zaključnega turnija in gremo s ponosom naprej na zmago.”


KRKA : PETROL OLIMPIJA A 64:65

(18:20, 14:13, 16:15, 16:17)

Stergar 27 (8 skokov), Medved 8 (6 skokov); Daneu 17 (8 skokov), Vujačić 15, Malovčič 13 (8 skokov)

STATISTIKA

Druga četrtfinalna tekma prvega dne zaključnega turnirja je bila napeta in izenačen od prve do zadnje minute. Po napeti končnici so košarkarji Petrol Olimpije prišli do zaslužene zmage za točko, 64:65.

 

V uvodnih minutah so košarkarji Krke prišli do vodstva 9:2 a so jih Ljubljančani že pred koncem prve četrtine ujeli in povedli za dve točki. V prvi polovici druge četrtine je Petrol Olimpija z delnim izzidom 10:0 prišla do vodstva za 12 točk, Krkaši pa so jim do polčasa vrnili z enako mero in se približali le na točko zaostanka.

Po 30. minutah tekme sta bili ekipi izenačeni, 48:48, v začetku zadnjega dela tekme so imeli novomeški košarkarji rezultatsko prednost, dve minuti pred  koncem srečanja pa so s košem Jake Morija povedli za tri točke, 62:59. Alen Malovčič in Jure Daneu sta s šestimi zaporednimi točkami Petrol Olimpiji priigrala prednost treh točk, Kristjan Gliha (Krka) je s košem 12 sekund pred koncem znižal na 64:65. Petar Vujačić (Olimpija) je 5 sekund pred koncem zgrešil dva prosta meta, Krka je prišla do skoka v obrambi a je bilo časa za preobrat premalo. Petrol Olimpija se bo v polfinalu pomerila z zmagovalcem tekme med Hopsi in Heliosom.

Pri Krki je Leon Stergar dosegel 27 točk in 8 skokov, pri Petrol Olimpiji pa je bil najzaslužnejši za uspeh Jure Daneu, ki je na koncu pristal pri 17 točkah in 8 skokih.

IZJAVE PO TEKMI

POSNETEK TEKME

 

IZJAVE PRED TEKMO

Leon Stipaničev, trener Krke:
“Z uvrstitvijo na drugo mesto po rednem delu in z zelo dobrimi predsta- vami na mladinskem turnirju ABA lige je naša ekipa dosegla velik us- peh. Za to se iskreno zahvaljujem vsem fantom, upravi KK Krka, trenerju članske ekipe Simonu Petrovu, staršem in svojemu pomočniku Domnu Zevniku za njegovo odlično individualno delo. Vse ekipe , ki so se uvrstile na zaključni turnir, so zelo enakovredne, zato sem prepričan, da je pred nami zanimiv košarkarski dogodek. Na tem mestu bi se želel zahvaliti tudi upravam KK Krško in KK Brežice, saj smo iz njunih vrst dobili dva izredno talentirana in pomembna igralca naše ekipe-Leona Stergarja in Nika Reberšaka.”

Martin Jančar Jarc, kapetan Krke:
“Čaka nas zaključni turnir najboljših 8 ekip. V četrfinalu se srečamo s kakovostno in zelo neugodno ekipo Petrol Olimpije. Upam, da pokažemo dobro košarko in jih presenetimo. Srečno tudi ostalim ekipam.”

Žiga Mravljak, trener Petrol Olimpije:
“Pred nami je zaključno dejanje državnega prvenstva v kategoriji U19. Se- zona, ki je bila kar se tiče mladinske ekipa polna vzponov in padcev, bo kmalu zaključena. Ekipa je ves ta čas rastla in se gradila na padcih in ra- zočaranjih, kar nas je oblikovalo v močno celoto. Na F8 prihajamo dobro fizično in psihološko pripravljeni. Na tem bomo gradili, pustili srce na igrišču ter se borili do zadnjih atomov moči za dres Petrol Olimpije. Čestitke ter hkrati veliko športne sreče tudi vsem ostalim trenerjem in klubom, ki so si s predanim delom uspeli izboriti mesto na zaključnem turnirju!”

Jure Daneu, kapetan Petrol Olimpije:
“Finalni turnir je nagrada za trdo delo celotne ekipe v tej sezoni. Lahkih nasprotnikov ni, zato bo potrebno vsako tekmo odigrati na visokem nivoju. Verjamem v našo ekipo in v dober končni rezultat.”

 

 

HOPSI POLZELA : HELIOS SUNS MATICA MB 97:82

(21:16, 29:21, 28:19, 19:26)

Dragan 26 (7 skokov), Zmrzlak 19, Copot 16; Prepelič 19 (8 skokov), Strel (5 skokov) in Rener (5 skokov) 15

STATISTIKA

Košarkarji Hopsov so pred številnimi domačimi gledalci premagali Domžalski Helios Suns in se bodo v polfinalu državnega prvenstva pomerili s Petrol Olimpijo.

Domačini so srečanje začeli silovito in z izjemno energijo presenetili tekmece. V tretji minuti so Hopsi prišli do vodstva in ga do konca tekme niso izpustili iz rok. Z moštveno igro so prihajali do izdelanih metov, razliko pa do zadnjega dela tekme le še povečevali in vodili celo že za 22 točk.

Domači so imeli v svojih vrstah veliko razpoloženih igralcev za igro, pet košarkarjev je na koncu preseglo mejo desetih točk. Strelsko najučinkovitejši je bil Nik Dragan, ki je na koncu dosegel 26 točk, Nejc Zmrzlak jih je prispeval 19. Pri Heliosu je prav tako pet košarkarjev preseglo mejo desetih točk vendar pravih rešitev v obrambi za razpoložene domačine tokrat niso imeli. Bine Prepelič je dosegel 19 točk, po 15 sta jih dodala Vid Rener in Jakob Strel.

IZJAVE PO TEKMI

POSNETEK TEKME

IZJAVE PRED TEKMO

Uroš Godler, trener Hopsov:
“Najprej bi čestital fantom za uvrstitev na zaključni turnir. Z uvrstitvijo med osem najboljših ekip smo izpolnili osnovni cilj, ki smo si ga zastavili pred začetkom sezone. Poskušali bomo odigrati najbolje kot znamo, igramo na domačem parketu, fantje imajo veliko željo in verjamem da lahko presenetimo naše nasprotnike. Povabil bi vse ljubitelje košarke v Športno dvorano na Polzelo, kajti tudi v mlajših selekcijah se igra kvalitetna in razburljiva košarka.”

Luka Petrovič, kapetan Hopsov:
“Najprej bi se zahvalil upravi kluba, da so uspeli kot organizatorji turnirja, verjamem da bomo na domačem parketu še bolj nevarni. Cilj sezone smo dosegli z uvrstitvijo na finalni turnir, s pomočjo naših navijačev pa lahko tudi na turnirju pridemo daleč.”

Dejan Čikić, trener Heliosa:
“V klubu skušamo mladincem dati čim več priložnosti za razvoj v različnih članskih ekipah, zato skupnih mladinskih treningov praktično ne opravljamo. Glede na mnoga prilagajanja sem z osvojenim tretjim mestom na lestvici lahko zadovoljen. Na turnirju želimo odigrati čim bolje in na najboljši možen način predstavljati naš klub. Vsem udeležencem na zaključnem turnirju želim veliko košarkarskih užitkov in lepih iger.”

Jakob Strel, kapetan Heliosa:
“Vsem igralcem in trenerjem bi čestital za uvrstitev na zaključni turnir. Mislim, da so vse ekipe zelo izenačene in da bo na vsaki tekmi potrebno pustiti srce na igrišču, če si bomo želeli zmagati. Mi se na zaključni turnir odpravljamo s ciljem, da pokažemo dobro igro in z željo po čim boljšem rezultatu.

 

 

KOŠ PRIMORSKA A : PARKLJI A 73:78

(20:18, 18:14, 15:19, 20:27)

Nemanič 18, Glas 15 (10 skokov), Hrovat 12 (6 podaj); Ličen 27 (7 skokov), Hirschmann 26 (10 skokov), Dušanič 12 (10 skokov)

STATISTIKA

Parklji so na začetku srečanja povedli vendar prednosti niso dolgo zadržali. V peti minuti tekme je bil izid izenačen, Primorci so zaigrali agresivneje v obrambi in tako prisilili Parklje, da so storili nekaj nepotrebnih napak. Primorci so s hitrimi protinapadi dve minuti pred koncem prvega polčasa prišli do 11 točk prednosti, Parklji pa so nato z delnim izzidom 7:2 znižali zaostanek in ob polčasu je bilo 38:32 v korist Koš Primorske.

Parklji so v prvih petih minutah drugega polčasa uspeli izničiti zaostanek, po dveh zaporednih trojkah Adriana Hirschmanna pa prišli do vodstva s 46:49. Koprčani so s pomočjo Gregorja Glasa ponovno prišli do prednosti in po koncu tretje četrtine vodili za dve točki. Ljubljančani so na začetku zadnjega dela tekme z delnim izidom 13:5 povedli za šest, Primorci so padli v strelski mrk, ki pa ga je z uspešnim protinapadom prekinil Deni Hodžič. Dve minuti pred koncem je bil izid izenačen 68:68, Adrian Hirschmann je s trojko Parklje popeljal v vodstvo, Gregor Brecelj pa je s tremi prostimi meti priigral šest točk prednosti. Po košu Primorcev v zadnji minuti so le ti z osebnimi napakami skušali hitro prekiniti napade Parkljev a je bil s črte prostih metov zbran Jure Ličen in Parklji so zasluženo prišli do polfinala.

Pri Primorski je Rok Nemanič na koncu dosegel 18 točk, Gregor Glas (10 skokov) jih je dodal 15. Pri Parkljih sta bila najzaslužnejša za zmago Jure Ličen (27 točk) in Adrian Hirschmann 26 točk in 10 skokov. Parklje v polfinalu čaka obračun proti GIB Iliriji.

IZJAVE PO TEKMI

POSNETEK TEKME

IZJAVE PRED TEKMO

Samo Udrih, trener Koš Primorske:
“Uvrstitev na finalni turnir najboljše osmerice je bil za našo ekipo prvi cilj sezone, zato bi rad čestital našim fantom, da so ga izpolnili. Prav tako čestitke ostalim udeležencem zaključnih bojev, saj je to nagrada za vse odrekanje in trdo treniranje. Dosedanji del sezone je bil zanimiv, a obenem tudi naporen. Naa ekipa je v tem času doživela nekaj sprememb, občasno so nam jo zagodle tudi poškodbe, a to je pač šport. Vsi smo potrebovali nekaj časa, da se na to prilagodimo. Na finalnem turnirju si želimo prikazati borbeno in hitro košarko. Verjamem, da bomo pokazali pravi obraz. Gremo!”

Urban Hrovat, kapetan Koš Primorske:
“Na turnir prihajamo sproščeno, željni dokazovanja in zmag. S čvrsto in kolektivno igro ter športno srečo je naslov državnega prvaka dosegljiv.”

Nejc Kobal, trener Parkljev:
“Čestitke udeležencem za uvrstitev na zaključni turnir. Naša ekipa na Polzelo prihaja z visokimi cilji, vendar se zavedamo, da bo že četrtfinalna tekma proti Koš Primorski težka preizkušnja. Vrjamem, da bomo na Polzeli ob odličnem vzdušju na tribunah 4 dni gledali vrhunsko mladinsko košarko, srečno vsem!”

Jure Ličen, kapetan Parkljev:
“Za nami je dolga sezona, za konec pa nas čaka le še vrhunec. V 4 dneh bomo videli 8 izjemno motiviranih ekip in za uspeh bomo morali odigrati po svojih najboljših močeh, ob tem pa biti še najbolje pripravljeni. Čestitke vsem ekipam, ki so se uvstile na zaključni turnir!”