HOPSI BREZ PRESENEČENJA IZ LJUBLJANE

PETROL OLIMPIJA : HOPSI POLZELA 93:72

(27:21, 26:22, 21:10, 19:19)

Špan 23 (9 podaj), Bdžim 13 (7 skokov), Lazić 11 (5 skokov in 5 podaj); Atanacković (7 skokov) in Benson (5 podaj) 17, Čebular 13

STATISTIKA 

Košarkarji Petrola Olimpije so v predzadnjem kolu Lige Nova KBM za prvaka premagali Hopse s Polzele s 93:72 in si tako zagotovili drugi izhodiščni položaj pred četrtfinalnimi tekmami. Ljubljančani bodo od 30. aprila dalje igrali proti prvouvrščeni ekipi iz skupine za obstanek, Zlatorogu ali Šentjurju. Hopsi bodo svojega tekmeca dobili v torek zvečer, ko bodo odigrali zadnjo tekmo proti Helios Suns.

Ljubljančani so izenačili svojo tretjo najvišjo zmago v sezoni. Z več kot 21 točkami razlike so premagali le Ilirijo. Tekmo so imeli pod nadzorom vseh 40 minut. Prvo četrtino so dobili s 27:21, ob polčasu so imeli že deset točk prednosti, dokončno pa so tekmeca strli v tretjem delu igre, ki so ga dobili z 21:10.

Pri Petrolu Olimpiji je pet igralcev prišlo do dvomestnih številk. Izstopal je Jan Špan, ki je dosegel 23 točk ter zbral devet podaj in štiri skoke (met 9:15, indeks 33). Po trinajst točk sta jih dodala Roko Badžim (trojke 3:5, 7 podaj, 5 skokov) in Marvin Jones (met 5:6), enajst jih je prispeval Aleksandar Lazić (met 5:7, 5 podaj, 5 skokov), deset pa Miha Lapornik (trojke 2:3).

Pri gostih sta po sedemnajst točk dosegla Simo Atanacković (met 7:12, trojke 3:5, 7 skokov) ter Casey Benson (trojke 3:5, 5 podaj, 4 skoke).
Izjavi trenerjev po tekmi

Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije:
“»Čestitke fantom za zanesljivo zmago. Že v prvem polčasu smo počeli kar dosti neumnosti in košarkarjem Hopsov stalno dopuščali možnost, da se vrnejo v igro za zmago. K sreči smo bili razpoloženi v napadu. V drugem polčasu smo malenkost popravili igro v obrambi. Naši tekmeci so nas sicer želeli presenetiti s consko obrambo, a so fantje odlično reagirali in zasluženo zmagali.«

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Nismo se držali dogovorov. Zaigrali smo premehko, to pa je košarkarjem Petrol Olimpije odgovarjalo. Razigrali so se pri metu za tri točke in zasluženo zmagali.”