IZ ROGAŠEK S PRVIM PORAZOM V SEZONI

IZ ROGAŠEK S PRVIM PORAZOM V SEZONI

ROGAŠKA : HOPSI POLZELA 82:75

(29:27, 22:18, 16:20, 15:10)

Rogaška: Fon 8, Vujasinović 21, Lelić 13, Washington 9, Miličević 14, Ferme 11, Durnik 2, Dornik 4.
Hopsi Polzela: Čebular 25, Atanacković 8, Collins 6, Vašl 10, Morina 12, Fowler 14, Dragan.

CELOTNA STATISTIKA

Domači so vseskozi imeli majhno prednost, v prvi četrtini največ +9 (25:16), večino tekme pa manjšo. Gostje so jih vseskozi lovili, ni pa jim uspelo pripraviti preobrata. Po vodstvu za šest ob polčasu so košarkarji Rogaške prednost skorajda zapravili, saj je bil izid minuto pred koncem tretjega dela izenačene na 65:65. A zadnja četrtina je nato pripadla domačim, ki so si priigrali majhno prednost in jo znali zadržati do konca.

Daniel Vujasinović je vodil Rogaško z 21 točkami, Ivan Miličevič s 14 in Djordje Lelić s 13 pa sta ga dobro strelsko dopolnila. Pri poraženi ekipi je sicer blestel Sandi Čebular (25 točk, štiri trojke, sedem skokov), Nathaniel Fowler jih je dodal 14, Gezim Morina pa 12.

V naslednjem kolu bo Rogaška 19. oktobra gostovala pri Helios Sunsih, Hopsi pa bodo isti dan gostili zasedbo iz Podčetrtka.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Tekma je bila izjemno težka. Sicer smo nekajkrat pobegnili, a so se Hopsi vedno vrnili z odlično tranzicijsko igro in skokom v napadu. Nikakor nam niso dali dihati. Glede na prvi polčas sem v nadaljevanju pričakoval manj točk. Šele v zadnji četrtini smo uspeli po mojem mnenju tudi nekoliko utrujene Hopse zlomiti in spustiti na le 10 doseženih točk. Brez pretiranega stresa v zadnji minuti, smo tako uspeli priti do zmage.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“V prvem polčasu smo igrali izredno slabo, neagresivno v obrambi. Pri Rogaški so se razigrali igralci, ki do zdaj niso zadeli še praktično nič. Naš šuterji danes niso imeji svojega dne. Mislim, da smo tekmo izgubili v prvem polčasu, ko smo šli v tekmo povsem drugače kot smo se dogovorili. Čestitke Rogaški za zasluženo zmago.”