HOPSI Z MISLIMI ŽE V NOVI SEZONI

HOPSI Z MISLIMI ŽE V NOVI SEZONI

Potem ko je korona virus za nekaj mesecev popolnoma zaustavil skoraj vse dejavnosti na zemeljski krogli, se življenje počasi ponovno vrača v normalne tirnice. Virus je povsem zaustavil športne dogodke, izjema ni bila tudi slovenska košarkarska liga, ki se je prekinila sredi marca, z odločitvijo KZS pa se je mesec dni kasneje tudi uradno končala.
Miruje tudi košarka na Polzeli, v našem prvoligašu pa se pospešeno pripravljajo na novo sezono. Hopsi so sicer nedokončano prvenstvo končali na tretjem mestu, za Cedevito Olimpijo in Heliosom. V Pokalu Špar so Hopsi na lestvici uspešnosti na sedmem mestu, mladinska ekipa U-19 je nepopolno sezono končala na odličnem devetem mestu, uspešne pa so bile tudi ostale mlajše selekcije Hopsov.
“V minulih mesecih je klub saniral finančno stanje in prekinil pogodbe z vsemi igralci, s tem pa postavil temelje za sestavljanje ekipe za novo sezono”, je povedal trener Hopsov Boštjan Kuhar, ki bo na klopi Hopsov tudi v novi sezoni. ” Ekipa za novo sezono bo temeljila na petih ali šestih izkušenih igralcih, veliko več pa bo priložnosti za mlade igralce, ki so že v minuli sezoni dokazali da lahko igrajo na najvišjem nivoju. Težka ekonomska situacija v gospodarstvu, ki jo je prinesla korona kriza, bo znižala proračune v večini športnih kolektivov, nič drugače ne bo v našem klubu. Pogovori z igralci ki so že v minuli sezoni igrali v rumeno-modrem dresu že potekajo, seveda pa bo sestava ekipe v veliki meri odvisna od proračuna kluba”.
Z saniranjem finančnega stanja so si Hopsi tudi v prihodnji sezoni ustvarili pogoje za igranje v najvišjem rangu slovenske košarke. Zahvala fre Občini Polzela, ki je prisluhnila Hopsom, tako da bomo jeseni na parketu Športne dvorane znova gledali kvalitetno košarko. Mlajše selekcije bodo s pripravami na novo sezono pričele v mesecu avgustu, takrat bo z delom začela tudi članska ekipa.