SLAB UVOD V TEKMO JE BIL RAZLOG ZA PORAZ

SLAB UVOD V TEKMO JE BIL RAZLOG ZA PORAZ

TAJFUN : HOPSI POLZELA 61:57

(19:14, 14:9, 7:20, 21:14)

Spicer 12 (8 skokov, 4 blokade), Sarajlija (6 skokov) in Grant po 10; Hodžić 18 (6 skokov), Čup 11, Čebašek (10 skokov) in Držić po 8.

STATISTIKA

Prvaki iz sezone 2014/15 so tekmo začeli dobro, vodili v prvi in drugi četrtini, nato pa precej popustili. V zadnjem delu so le našli svoj ritem in uspeli vknjižiti drugo zmago v sezoni.

Po visokem vodstvu ob polčasu so domači v tretji četrtini povsem popustili in gostiteljem dovolili priključek. Polzeljani so v tretjem delu namreč nadoknadili zaostanek desetih točk in prevzeli pobudo ter na zadnji odmor odšli s prednostjo treh točk. A domači niso vrgli puške v koruzo. V zadnjih desetih minutah so strnili vrste, znova prevzeli pobudo in zmagali s štirimi točkami prednosti.

Pri domačih je bil z 12 točkami najbolj razpoložen Khaliq Spicer, medtem ko jih je za Hopse Alen Hodžić prispeval 18.

Tajfun bo v naslednjem kolu 4. decembra gostoval pri ekipi Terme Olimia Podčetrtek, medtem ko bodo Hopsi dan kasneje gostili Portorož.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Jurica Golemac, trener Tajfuna:
“Za nami je težka tekma. Na koncu smo prišli do zaslužene zmage proti odličnemu nasprotniku. Menim, da nas je do zmage pripeljala odlična obramba. Rad bi se zahvalil navijačem, ki so nas spodbujali tudi takrat, ko smo zaostajali. Zahvalil bi se tudi upravi, da nam je omogočila, da prevetrimo ekipo in pripeljemo nekaj novih igralcev.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
“Tekmo smo izgubili zaradi slabega uvoda v tekmo in odnosa igralcev v prvi četrtini.”

Leave a Reply