HELIOS PREMOČAN NA DOMAČEM PARKETU

HELIOS PREMOČAN NA DOMAČEM PARKETU

HELIOS SUNS : HOPSI POLZELA 84:66

(20:12, 29:14, 15:19, 20:21)

Vončina 16 (6 skokov, 7 podaj), Curry 15, Jones 12; Čebašek (10 skokov), Čup (7 skokov) in Hodžić po 14.

STATISTIKA

Državni prvaki iz Domžal so se po dveh zaporednih porazih vrnili v zmagovalne tirnice. V desetem kolu Lige Nova KBM so zabeležili šesto zmago. Suvereno so premagali Hopse, ki so zdrsnili na izkupiček 6-4 oziroma so doživeli tretji poraz na zadnjih štirih tekmah.

Helios Suns, ki se je doma prvič predstavil z novima okrepitvama, Majem Kovačevičem in Marcelom Jonesom, je bil vseh 40 minut boljši, tako da je vprašanje zmagovalca več ali manj rešil že v prvem polčasu. Do tedaj je dosegel 49 točk, 29 v drugi četrtini, in imel pred tekmecem 23 točk naskoka.

Domžalčani so se izkazali s kolektivno igro, saj so imeli štirje igralci dvomestno število točk, tudi ostali, ki so vstopili v igro, pa so dali svoj prispevek. Luka Vončina je izstopal s 16 točkami, 7 podajami in 6 skoki, točko manj je dosegel Brandon Curry, 12 pa jih je prispeval Jones. Tudi Kovačevič se je predstavil v lepi luči; dosegel je 9 točk, 7 skokov in 5 podaj.

V enajstem kolu bodo Domžalčani gostovali v Portorožu (17. 12.), Hopsi pa bodo 16. decembra gostili vodilni Zlatorog.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Jakša Vulić, trener Helios Suns:

Fantom čestitam za zasluženo zmago, ki je zelo pomembna za našo samozavest. V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, v drugem pa nekoliko padli, kar je bila verjetno posledica utrujenosti zaradi gostega ritma tekem in potovanj. Na tekmi sta veliko priložnosti dobila tudi nova igralca Maj Kovačevič in Marcel Jones, kar je zelo pomembno za njuno vklopitev v naš sistem.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
“Igralcem in trenerju Heliosa čestitam za prikazano igro in zmago. Odigrali so močno in odločno, ves čas na meji prekrška, mi pa smo na to odgovorili mlačno, podobno kot na srečanju proti Tajfunu. Upravi Heliosa sporočam, da je nehigienično, da pred srečanjem kličejo našega najboljšega igralca, da podpiše za njih. To dejanje je pod vsakim nivojem.”

Leave a Reply