HOPSI V PODALJŠKU DO ZMAGE

HOPSI V PODALJŠKU DO ZMAGE

LTH CASTINGS : HOPSI POLZELA 74:83

(18:21, 17:14, 18:18, 16:16, 5:14)

Rebec 21, Grum 15, Bošnjak 11; Čup 23, Hurt 21, Kosič 16 (6 podaj)

STATISTIKA

V zaostali tekmi 15. kola Lige Nova KBM so Polzeljani po pričakovanjih prišli do svoje desete zmage v letošnji sezoni, to pa jim je uspelo šele po podaljšku.

Minuto in 26 sekund pred koncem prve četrtine so gostje s Polzele domačinom pobegnili že za devet točk (12:21), vendar sta Sandi Grubelič in Haris Čučović Škofjeločane vrnila v igro. Z dobro igro so varovanci trenerja Mijanovića nadaljevali tudi v drugi četrtini. Gostom so onemogočili met za tri točke, saj so iz 14 poskusov zadeli le dvakrat, s košem Borisa Bošnjaka pa so 16 sekund pred odhodom na odmor prvič povedli za dve točki (35:33). Na odmor sta ekipi vendarle odšli izenačeni, saj je Stephen Hurt že v naslednjem napadu gostov zadel oba prosta meta.

Uvod v tretjo četrtino je pripadel Polzeljanom, ki so s košem Hurta v 25. minuti povedli 46:37, vendar se borbeni domačini niso predali. S trojko Jana Rebca so se gostom približali na točko zaostanka (48:49), z novo trojko, tokrat Luke Gruma, pa so v 32. minuti spet prišli do vodstva (59:55). V napeti končnici je imel Grega Sajevic šest sekund pred koncem rednega dela tekme priložnost, da bi domačim zagotovil zmago, vendar je zadel le en prosti met, v podaljšku pa so Polzeljani z delnim izidom 9:0 prišli do neulovljive prednosti.

Najbolj učinkovit igralec domače ekipe je bil Jan Rebec z 21 točkami, pri gostih je Dejan Čup dosegel dve točki več.

Hopsi bodo že v ponedeljek, 30. januarja, gostili Sixt Primorsko, Škofjeločani pa dan kasneje moštvo Helios Suns.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Rade Mijanović, LTH Castings:
“”

Boštjan Kuhar, Hopsi Polzela:
“Na današnji tekmi so se naše težave s poškodbami in boleznimi, ki so nas pestile v tem tednu, precej jasno pokazale. Trenirali smo v zelo oslabljeni zasedbi, vseeno pa so fantje danes stisnili zobe. Čeprav smo izgubili precej žog, smo na koncu tekmo uspeli pripeljati v naš prid.”

Leave a Reply