HOPSI MOČNEJŠI OD ROGAŠKE

HOPSI MOČNEJŠI OD ROGAŠKE

ROGAŠKA : HOPSI POLZELA 79:84

(22:20, 10:21, 26:17, 21:26)

Johns 29 (11 skokov), Ferme 20, Fon 18; Hodžić 26, Čebašek 16 (10 skokov), Čup 14

STATISTIKA

Dvoboj ekip, ki kandidirata za neposredno uvrstitev v Ligo za prvaka in ki sta bili pred tekmo izenačeni na lestvici, je postregel z zanimivo predstavo. Na koncu je srečanje dobila gostujoča zasedba s Polzele in si s tem priigrala dobro izhodišče pred zaključnimi boji.
Hopsi so po prvih desetih minutah zaostajali za dve točki, drugi del pa dobili in povedli z 42:32. Domači so bili boljši v tretji četrtini in so v zadnjih deset minut vstopili z izenačenim izidom ter prek dveh prostih metov Dejana Šakotića še povedli (60:58). V drugi minuti zadnjega dela pa je Jakob Čebašek goste z dvema trojkama, skupaj jih je zadel pet, znova popeljal v vodstvo (66:60). Ko so Hopsi tri zaporedne napade uspešno zaključili, so sredi zadnjega del povedli za devet točk (72:63) in nato vodstvo obdržali do konca.
Pri domačih so kar 67 točk zbrali Taylor Johns (29), Tadej Ferme (20) in Miha Fon (18), le še dva igralca pa sta se pri Rogaški vpisala med strelce. V precej bolj uravnoteženem napadu gostov je bil najbolj razpoložen Alen Hodžić (26).
Hopsi bodo 8. februarja gostili vodilno Krko, Rogaško pa dva dni kasneje čaka gostovanje v Portorožu.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damjan Novaković, Rogaška:
“Danes nismo imeli energije, niti širine, da bi se zoperstavili Hopsom. Slednjim čestitam za zmago, sam pa si želim, da bi bili čim prej znova kompletni. Tekma je bila sicer zelo zanimiva, po zaostanku smo se vrnili, žal pa na koncu nismo zmogli več od prikazanega.”

Boštjan Kuhar, Hopsi Polzela:
“Kljub poškodbam in boleznim, zaradi katerih nismo mogli v tem tednu opraviti pravih treningov, smo s pomočjo naših glasnih navijačev prišli do pomembne zmage. Menim, da smo se z njo že precej približali Ligi za prvaka. Igralcem bi seveda iskreno čestital za današnjo predstavo.”

Leave a Reply