HOPSI ŠE ENKRAT POTRDILI NASTOP V LIGI ZA PRVAKA

HOPSI ŠE ENKRAT POTRDILI NASTOP V LIGI ZA PRVAKA

PORTOROŽ : HOPSI POLZELA 66:70

(10:20, 24:24, 22:8, 10:18)

Rogelja 29 (5 podaj), Škerbec 12, Borse 8; Čebašek in Ćup (6 skokov) po 14, Godler 11.

STATISTIKA

Hopsi s Polzele so zabeležili štirinajsto zmago v Ligi Nova KBM, s katero so potrdili mesto med šestimi ekipami, ki bodo tekmovanje nadaljevale v Ligi za prvaka. Na drugi strani Portorož čaka ogorčen boj za obstanek, saj je z izkupičkom 1-19 najslabša ekipa lige.

Poraz s štirimi točkami razlike je eden najnižjih Portoroža v tej sezoni. Pred zadnjo četrtino so gostitelji vodili, v zadnjih desetih minutah pa so Polzeljani kljub zanje zelo nizkemu odstotku zadetih metov (21% za tri točke) uveljavili svojo kakovost ter prišli do načrtovane zmage.

Prvi strelec tekme je bil Andraž Rogelja z 29 točkami, 12 jih je za domače dodal Tim Škerbec, pri zmagovalcih pa je imelo pet igralcev dvomestno število točk, med njimi največ Jakob Čebašek in Dejan Čup (14).

Hopsi bodo do konca rednega dela gostili Helios Suns in gostovali v Laškem, Portorož pa čaka še domača preizkušnja s Tajfunom in gostovanje pri Helios Suns.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Konstantin Subotić, trener Portoroža:
Odigrali smo dobro tekmo. Zadovoljni smo s pravo reakcijo in dejstvom, da so fantje pustili srce na terenu. Žal smo kljub dobri predstavi ostali praznih rok. Ob koncu tekme so košarkarji s Polzele ohranili treznejšo glavo in zasluženo prišli do novih dveh točk, za kar jim tudi čestitam.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
“Ekipa Portoroža je navkljub slabi situaciji v klubu pokazala srčnost in borbenost. Mi smo tako kot proti preostalim ekipa z dna prvenstvene lestvice odigrali katastrofalno in podcenjevalno, brez energije. Vseeno smo z nekaj izkušnjami in sreče tekmo obrnili v našo korist.”

Leave a Reply