ZARADI NEUIGRANOSTI DO PORAZA V LAŠKEM

ZARADI NEUIGRANOSTI DO PORAZA V LAŠKEM

ZLATOROG LAŠKO : HOPSI POLZELA 64:56

(15:16, 16:17, 17:9, 16:14)

Krušič 12 (8 skokov), Špan in Tratnik (6 skokov) po 10; Čup 15 (6 skokov), Jakhel Kolarevič (5 skokov) in Čebašek (5 skokov) po 8.

STATISTIKA

Zgolj prestižni lokalni obračun je pripadel Zlatorogu, ki je redni del Lige Nova KBM sklenil z izkupičkom 17-5 ter mesto pred Hopsi, ki so prekinili niz treh zmag in tekmovanje končali s 15-7.

Gostje so pokazali dva obraza. Prvi polčas so večinoma vodili, v nadaljevanju pa povsem popustili. Ključne so bile minute med 27. in 37. V tem času so Hopsi dosegli vsega dva koša in od prednosti 31:21 prišli do zaostanka 35:43. Glede na to, da so imeli le enega razpoloženega igralca, Dejan Čup je dosegel 15 točk, niso več ogrozili zmage domačih.

Pri Zlatorogu je bil prvi strelec Matej Krušič z 12 točkami (8 skokov), po deset pa sta jih dosegla Igor Tratnik in Jan Špan. Sicer pa Laščani napadalno niso bili razpoloženi. Manj od 64 točk so dosegli le še na dveh tekmah v tej sezoni v Ligi Nova KBM, predvsem pa so bili nenatančni udarni igralci; Tratnik, Ramo Rizvić in Nejc Barič so skupaj trojke metali 1:14.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:
Po zadnji tekmi v rednem delu Lige Nova KBM je najpomembnejše, da se ni na tem dvoboju s Hopsi nihče od igralcev poškodoval. Teden do prve tekme v Ligi za prvaka želimo čim bolje izkoristiti. Čestitam igralcem za to, kar so pokazali v dosedanjem delu sezone. Ni jim lahko, saj imamo kratko klop, a pomembno je, da vsak, ki stopi na parket, da vedno vse od sebe. Upam, da bo tako ostalo vse do izločilnih bojev.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
“Današnjo tekmo smo izgubili zaradi neuigranosti in slabega skoka.

Leave a Reply