HOPSI DO PRVE ZMAGE V LIGI ZA PRVAKA

HOPSI DO PRVE ZMAGE V LIGI ZA PRVAKA

HELIOS SUNS : HOPSI POLZELA 59:72

(19:12, 17:22, 10:14, 13:24)

Bratec 20, Bolčina 16 (9 skokov), Atanacković 14 (8 skokov); Hodžić in Kosič po 14, Držić 10.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME

Dvoboj ekip, ki v prvih treh kolih nista okusili slasti zmage, so dobili košarkarji Hopsov s Polzele. Ti so tako v zadnjem trenutku priključili v igro za polfinale, medtem ko se aktualni državni prvaki iz kola v kolo bolj oddaljujejo od ubranitve naslova.

Po treh izenačenih četrtinah so Polzeljani vprašanje o zmagovalcu rešili v uvodnih petih minutah zadnjega dela igre. Z delnim izidom 18:1 so popolnoma nadigrali zasedbo Helios Suns, ki je imela v svojih vrstah štiri igralce, ki so med vikendom postali mladinski prvaki Slovenije, manjkal pa je eden ključnih igralcev pod obročema Cory Remekun, ki je zaradi poškodbe že končal sezono.

Skok so Domžalčani sicer prepričljivo dobili (38:24), a so izgubili kar 25 žog, bili le 44 odstotni pri metih iz igre, hkrati pa niso znali zaustaviti zunanjega meta Hopsov. Sedem gostujočih igralcev je zadelo dvanajst trojk, največ točk pa sta zbrala – po 14 – Žan Kosič in Alen Hodžić. Pri domači je tekmo kariere in osebni rekord v Ligi Nova KBM zabeležil 19-letni Aljaž Bratec (20 točk, trojke 4:7).

V naslednjem kolu (8. 4.) bo Helios Suns gostoval v Rogaški Slatini, Hopsi pa bodo gostili zasedbo Zlatoroga.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Dejan Čikič, trener Helios Suns:
“Na današnji tekmi smo naredili preveč napak, da bi lahko parirali ekipi Hospov. Izgubljene žoge so nasprotniki pretvorili v lahke koše in prišli do zaslužene zmage. Mi moramo že do naslednje tekme spremeniti odnos in najti pot do bolj odgovorne igre.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Na tekmi s Heliosom smo znova začeli zadevati iz razdalje, kar je naše najmočnejše orožje. S to zmago ostajamo v igri za prva štiri mesta v Ligi za prvaka. Čestitke igralcem za borbeno igro.

Leave a Reply