Ob bučnem navijanju domačinov do nove zmage

Ob bučnem navijanju domačinov do nove zmage

HOPSI POLZELA : UNION OLIMPIJA 89:85

(21:22, 29:20, 18:19, 21:24)

Čebašek 19 (5 skokov), Rogelja 16, Hodžić in Vasilić (6 skokov) po 14; Jefferson 27, Oliver (7 skokov) in Hrovat (6 skokov) po 21.

STATISTIKA

S tretjo zaporedno zmago, doseženo proti neposrednemu tekmecu, so košarkarji Hopsov Polzele odkrito napovedali kandidaturo za polfinale Lige Nova KBM. Varovanci trenerja Boštjana Kuharja so s tretjo zmago prehiteli Union Olimpijo na četrtem mestu. Za Ljubljančane je to tretji zaporedni poraz v Ligi za prvaka oziroma četrti skupno, zanje pa dobro je le, da so izgubili za manj, kot so zmagali na prvi tekmi v Stožicah (78:60).

Hopsi so zasluženo prišli do novih dveh točk, saj so bili z izjemo prve četrtine boljši tekmec, ki je znal izkoristiti svoje prednosti in slabosti tekmeca. Ta je nastopil brez enega od nosilcev igre, Nikole Jankovića (bolečine v hrbtu), skupaj pa je imel Gašper Okorn na razpolago le osem igralcev.

Njegov kolega na domači strani jih je rotiral devet, a so bili ti bistveno bolj razpoloženi in motivirani, predvsem pa so igrali kolektivno in raznovrstno. Čeprav so z delnim izidom 8:0 na začetku zadnje četrtine prišli do prednosti 76:61, v 35. minuti pa so še vedno imeli 83:65, se je tekma odločila šele v zaključku.

Gostje so se namreč dobro minuto pred koncem približali na 85:83 in imeli celo napad za izenačenje ali vodstvo, toda prvi strelec dvoboja Brandon Jefferson je izgubil žogo in s peto osebno napako končal na klopi. Na drugi strani sta Andraž Rogelja in Ivan Držić s črte prostih metov potrdila dve točki in poskrbela za veselje med približno 800 gledalci, ki so se zbrali na tribunah.

Do konca lige za prvaka so še štiri kola, v naslednjem 19. aprila bodo Hopsi gostili Krko, Union Olimpija pa Rogaško.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Ob bučni podpori domačih navijačev smo prišli do pomembne zmage v boju za polfinale državnega prvenstva. Igralcem čestitam za borbeno predstavo in da so zdržali pritiske, ki smo jih bili deležni ob visokem vodstvu. Na koncu se je za nas vse srečno izteklo.

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije:
Čestitam Hopsom za zmago. Postavili smo se v izredno težko situacijo. V obrambi smo odigrali izredno slabo, hkrati pa nismo imeli nadzora nad njihovim napadalnim skokom. Ekipa Hopsov je prišla do zaslužene zmage, saj je kontrolirala potek srečanja. Ob koncu se nam je ponudila priložnost, ki je nismo znali izkoristiti.

Leave a Reply