ROGAŠKA DOMA MOČNEJŠA OD HOPSOV

ROGAŠKA DOMA MOČNEJŠA OD HOPSOV

ROGAŠKA : HOPSI POLZELA 76:70

(18:15, 12:24, 24:16, 22:15)

Davis 19 (8 podaj), Johns (8 skokov) in Fon (5 podaj) po 15; Čebašek (5 skokov), Čup 17 (5 skokov), Godler 13.

STATISTIKA

Rogaška nadaljuje pohod proti najboljšemu izhodišču za polfinalne boje Lige Nova KBM. Pred domačimi gledalci je premagala Hopse s Polzele s 76:70.

Slatinčani imajo dva kola pred koncem izkupiček 7-1 in so po zmagah izenačeni s Krko, ki jo bodo gostili v naslednjem kolu, 26. aprila, in ki je na prvi tekmi zmagala s tremi točkami prednosti. Hopsi so doživeli drugi zaporedni poraz, vendar z izkupičkom 3-5 ostajajo v igri za polfinale, čeprav so morali četrto mesto prepustiti Olimpiji, ki ima isto število točk in boljši izkupiček v medsebojnih tekmah.

Gostitelji so do zmage prišli z odličnim zadnjim delom tekme. Še v 36. minuti so zaostajali za 12 točk, Hopsi so vodili s 53:41, a prednost ekspresno zapravili. Domači so s trojko Mihe Fona v zadnjem napadu tretje četrtine prišli le na točko zaostanka, sredi zadnje pa pobegnili na 71:64. Z osmimi zaporednimi točkami so gosti spet prišli v igro za ugoden rezultat, Urban Bukovič je minuto in 24 sekund pred koncem znižal na 70:71, a domače so rešili trije zadeti prosti meti Eldina Čamdžića, zmago pa je nato le še potrdil Leon Šantelj.

Pri domačih je bil z 19 točkami najučinkovitejši Darwin Davis, ki je v statistiko vpisal tudi osem asistenc in štiri skoke. Pri gostih je Dejan Čup dosegel 17 točk, a zaradi petih osebnih napak igral le do 35. minute.

Rogaška bo po Krki gostovala še pri Helios Suns, Hopse pa v zadnjih dveh kolih čakata doma Helios Suns in gostovanje v Laškem.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damjan Novaković, trener Rogaške:
Za nami je izjemno težka tekma, kjer se nam je predvsem v drugi četrtini poznala odsotnost kapetana Tadeja Fermeta, zato je napad deloval slabo. Z maksimalno borbenostjo in koncentracijo smo tekmo preobrnili ter jo tudi dobili. Vzdušje v dvorani je bilo fenomenalno.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Pretepeni in poraženi se vračamo iz Rogaške Slatine. Upam, da bomo tudi mi na prihodnjih tekmah zmogli igrati tako agresivno.

Leave a Reply