V STOŽICAH DO SKORAJŠNJEGA PRESENEČENJA

V STOŽICAH DO SKORAJŠNJEGA PRESENEČENJA

PETROL OLIMPIJA : HOPSI POLZELA 80:75

(21:24, 13:24, 26:17, 20:10)

Morgan 20 (5 skokov), Oliver 13 (10 skokov), Hrovat 12 (5 podaj); Borse 15, Čup (5 skokov) in Vasilić (5 skokov) po 13.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME

Košarkarji Petrola Olimpije in Hopsov so danes dokončali tretje kolo državnega prvenstva. Po zmagi v drugem kolu proti Krki s 96:74, so Ljubljančani tudi tokrat prišli do polnega izkupička, vendar z veliko težavami, saj so zaostajali skorajda vso tekmo.

Potem ko so na zadnjih tekmah v različnih ligah tik ob koncu večkrat ostali praznih rok, so Ljubljančani tokrat poskrbeli za obraten scenarij. Zaostajali so večji del tekme, saj so gostje povedli z 18:17 in vodili do 69:68 pet minut pred koncem. Hopsi pa niso znali dobre predstave 35 minut končati še v zadnjih petih.

Domači so zaostajali že za 16 točk, a se je prednost Hopsov stopila ob koncu tretje četrtine, ko so domači prišli na 60:60. Pred koncem je odgovornost prevzel Devin Oliver, poskrbel za 74:69, potem pa je trojko zadel še Jan Špan. Po zaostanku Polzeljanov s 77:71 je bilo jasno, da bo zmaga ostala v Ljubljani.

Pri zmagovalcih je največ točk dosegel Jordan Morgan, 20, pri poražencih pa jih je 15 dosegel Sebastjan Borse.

V zgoščenem ritmu tekem, do konca oktobra bodo igrali še štiri, naslednji obračun čaka Olimpijo že v sredo, ko bo v Fibini Ligi prvakov gostila nemški Bayreuth, naslednja tekma Lige Nova KBM pa bo gostovanje v Laškem 27. oktobra. Hopsi bodo 28. oktobra gostili Rogaško.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:
V prvem polčasu smo igrali izredno slabo, posledica tega pa je bilo precejšnje število prejetih košev. V drugem polčasu smo z agresivno igro stvari postavili na svoje mesto. Na koncu je zasluženo zmagala boljša ekipa.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Srečanje smo izgubili v zadnjih minutah. Tekma je bila v drugem polčasu zelo razburljiva, obračun pa je odločila razlika v številu prostih metov. V drugem delu tekme me je košarkar Petrol Olimpije, Devin Oliver, verbalno napadel, sam pa sem se bil primoran braniti. Po tekmi je predstavnik domače ekipe zagovarjal dejanje njihovega igralca in v zapisnik tekme podal neresnične izjave.” 

Leave a Reply