HELIOS DO PRVE ZMAGE PROTI HOPSOM

HELIOS DO PRVE ZMAGE PROTI HOPSOM

HELIOS SUNS : HOPSI POLZELA 79:75

 (19:19, 15:16, 28:22, 17:18)

Mahkovic 20, Pelko 14, Rojc 12; Čup 21 (9 skokov), Rotar 18, Borse 12 (5 skokov).

STATISTIKA

Po petem kolu Lige Nova KBM ni več ekipe, ki bi bila brez zmage. Kot zadnji so slast te okusili košarkarji Helios Suns, ki so si par točk proti Hopsom priigrali z boljšo igro v drugem polčasu.

Prvi polčas se je v Domžalah pred 800 gledalci končal s 34:35, v nadaljevanju pa so domačini zaigrali precej bolje. Tretjo četrtino so dobili z 28:22, vmes so največ vodili za 11 točk, razlika po 30 minutah igre pa se je na koncu izkazala za zmagovito. Polzeljani so namreč v zadnji četrtini poskušali ujeti priključek, a bližje kot na tri točke zaostanka 50 in 19 sekund pred zadnjim zvokom sirene niso mogli.

Prvi strelec tekme je bil Dejan Čup, ki je za goste zbral 21 točk, pri domačih je z 20 točkami izstopal Blaž Mahkovic.

Domžalčani se bodo v naslednjem kolu pomerili z Zlatorogom iz Laškega, Polzeljani pa z Ilirijo. Obe ekipi bosta igrali v soboto.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Jovan Beader, trener Helios Suns:
Bila je zelo težka, nervozna tekma. Na začetku smo igrali v krču, videlo se je pri igralcih, da nam je tekma zelo pomembna. Bi jim pa rad čestital za zmago, verjeli so od prve do zadnje minute, da lahko končno pridemo do tega prvega slavja v prvenstvu. Odigrali smo pogumno, pa čeprav v nekaterih momentih celo s peterko, ki niti na treningu ni igrala skupaj, saj smo imeli ogromno težav z osebnimi napakami. Ne glede na to, so fantje tudi končnico odigrali hrabro in zasluženo prišli do prve letošnje zmage.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzela:
Tekmo smo izgubili zaradi izredno grobe in agresivne igre gostiteljev, posledično pa nismo mogli razviti naše igre. Drugi dejavnik za poraz je število zgrešenih prostih metov našega moštva. Slednjih so domžalski košarkarji izvajali izredno veliko.

Leave a Reply