NA PRVI TEKMI ČETRTFINALA BOLJŠA PRIMORSKA

NA PRVI TEKMI ČETRTFINALA BOLJŠA PRIMORSKA

SIXT PRIMORSKA : HOPSI POLZELA 79:67

(19:18, 22:22, 22:13, 16:14) – povratna tekma 11. januarja

Ferme 20 (5 podaj), Čakarun 14 (9 skokov), Hodžić 11; Vasilić 12, Rotar 11, Rogelja in Čup po 10.

STATISTIKA

V soboto sta četrtfinalne obračune Pokala Spar nadaljevali ekipi Sixt Primorske in Hopsov Polzele.

V prvih dvajsetih minutah si nobeni izmed ekip ni uspelo priigrati višje prednosti, največ so vodili Polzeljani, in sicer za štiri točke. Primorci so po prvi četrtini vodili za točko (19:18), enako prednost pa so imeli tudi po koncu prvega polčasa.

Odločilno prednost si je Sixt Primorska priigrala v tretji četrtini. Prvi koš so igralci iz Polzele dosegli šele po dobrih treh minutah igre, kar so Primorci znali izkoristiti in so po 30 minutah vodili z 10 točkami naskoka. Sixt Primorska je v zadnjih desetih minutah odbila vse napade varovancev Boštjana Kuharja in si je pred povratnim obračunom priigrala 12 točk prednosti (79:67).

Tadej Ferme je bil z 20 točkami prvi strelec tekme. Pri Hopsih je bil najučinkovitejši Milojko Vasilić z 12 točkami. Primorci so zbrali 10 skokov več (41:31).

Povratni obračun bo na sporedu 11. januarja na Polzeli.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
Prvi polčas četrtfinala Pokala Spar je za nami, zmaga nad Hopsi pa je bila težko prigarana. Kljub temu smo lahko zadovoljni z rezultatom. Odlično smo igrali predvsem v obrambi, v napadu pa smo nekoliko nihali v igri. Najlepša hvala navijačem za podporo in čestitke fantom za zmago ob koncu leta.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Glede na to, da sta dva moja košarkarja tekmo zaključila z lažjim pretresom možganov, sem danes spoznal novo dimenzijo košarke – kickboks, ki ga bom v bodoče vključil v repertoar mojih treningov. Čestitke ekipi Primorske za zmago.

Leave a Reply