HELIOS VS HOPSI F4 1/0

HELIOS 80 - 78 HOPSI
04 Maj 2019 - 19:00ŠD Domžale

HELIOS SUNS : HOPSI POLZELA 80:78

(15:22, 19:22,  22:20, 24:14)

Gajić 20 (7 skokov), Mahkovic 15 (6 podaj), Pašajlić 13; Atanacković 28, Čebular 17, Benson 13 (7 skokov, 7 podaj)

STATISTIKA

Košarkarji Helios Suns so z velikim preobratom v zadnjih petih minutah prišli do druge zmage v četrtfinalni seriji proti Hopsom s Polzele in s tem uvrstitve v polfinale, kjer se bodo prav tako na dve zmagi pomerili z boljšim iz obračuna Petrol Olimpija – Ggd Šenčur, kjer bo odločitev padla šele na tretji tekmi v torek.

Podatek, da je Helios Suns vodil le enkrat na celi tekmi in to za vsega skupaj dobre tri sekunde, zgovorno priča o veselju v domačem taboru. Glede na potek tekme je bila zmaga domačih ogromno presenečenje, še posebej zato, ker so imeli Polzeljani ves čas rezultat in tekmo pod nadzorom. V 13. minuti so vodili z 32:19, v 36. pa 74:64.

V zadnjih minutah je Helios Suns prišel do preobrata brez prvega organizatorja igre Jureta Močnika, ki se je poškodoval že v prvi četrtini, ter prvega strelca Blaža Mahkovica, ki je igro zapustil pet minut pred koncem s petimi osebnimi napakami.

Glavna junaka sta bila Miroslav Pašajlić, ki je domače v zadnjih minutah držal na dosegu tekmeca, ter Nikola Gajić, ki je tri sekunde pred koncem zadel trojko za zmago. Gajić je dosegel 20 točk (trojke 4:8, indeks 23), kar je njegova najboljša statistična predstava v sezoni. Na drugi strani je več točk dosegel le Simo Atanacković (28 točk, trojke 5:6).

Izjavi trenerjev po tekmi
Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:
“Iz srca bi čestital fantom za zmago. Vedno smo ponavljali, da se nam enkrat mora vse skupaj povrnit, in vrnilo se nam je na najbolj pomembni tekmi sezone. Vedeli smo, da bodo Hopsi začeli čvrsto, trdo, a smo jim na to premehko odgovorili. Na koncu pa nam je, z nekaj športne sreče, ki smo jo med sezono marsikdaj pogrešali, uspelo priti do zmage in polfinala. Čestitke tudi Hopsom za odlično sezono, predvsem pa vse pohvale našim navijačem, ki so nas prišli bodrit v tako velikem številu.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Čestitke Heliosu za zasluženo zmago.”