HELIOS VS HOPSI

HELIOS 76 - 77 HOPSI
05 Jan 2019 - 19:00ŠD Domžale

HELIOS SUNS : HOPSI POLZELA 76:77

(21:18, 22:30, 14:7, 19:22)

Šalić (9 skokov) 23, Pašajlić (7 asistenc) 18, Fon 16; Benson in Jack (6 skokov) 13, Burgett 12
STATISTIKA

Obračun v Domžalah je bil izjemno izenačen in negotov, smetano pa so na koncu pobrali košarkarji s Polzele, ki so dosegli sedmo zmago, medtem ko so gostitelji doživeli šesti poraz v elitni domači ligi. Domžalčani so sijajno odprli dvoboj in ob koncu četrte minute povedli z 11:4, a so jih Polzelani tik pred koncem prve četrtine ujeli in izenačili na 16:16. V začetku druge četrtine so vajeti igre v svoje roke vzeli štajerski košarkarji in v 13. minuti prvič na dvoboju povedli s 27:25, le minuto zatem pa povišali na +5 (30:25). V izenačenem nadaljevanju so gostitelji slabe tri minute pred koncem prvega polčasa – po košu Miroslava Pašajlića – znova vodili z 39:38, končnica pa je minila v znamenju Polzelanov, ki so se na veliki odmor podali s prednostjo petih točk (48:43). Varovanci domačega trenerja Dejana Jakare so odločno začeli drugo polovico tekme in hitro nevtralizirali točkovni primanjkljaj, v 25. minuti pa povedli za pet točk (55:50). Vse do konca dvoboja je bila tekma povsem odprta, v prelomnih trenutkih pa je bilo več modrosti in preudarnosti na strani varovancev Boštjana Kuharja. Še 19 sekund pred koncem je bil razplet tekme povsem negotov, saj so se gostitelji po trojki Pašajlića približali na točko zaostanka (73:74), tesno zmago gostov pa sta potrdila Tjaž Rotar in Simo Atanacković, ki sta zadela tri od štirih prostih metov za vodstvo 77:73 dobrih pet sekund pred koncem dvoboja. V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Casey Bryan Benson in Donovon Matthew Jack, ki sta dosegla po 13 točk, v poraženi pa je Đoko Šalić 23 točkam dodal še devet skokov.

V naslednjem kolu bo Helios Suns 12. januarja gostoval v Šentjurju, Hopsi pa bodo 5. februarja gostili Krko.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:
“Hopsom čestitke za zmago, mislim pa, da je bila današnja tekma na trenutke prečvrsta, da bi se morale stvari prej zaustavljati, na ta račun pa smo mi ostali še brez dveh igralcev. Pri obeh lahko le upam, da ne gre za kaj bolj resnega. Fantom ne morem ničesar zameriti, borili so se od prve do zadnje minute. Vedeli smo, po kaj smo prišli, fantje so si močno želeli te zmage in na koncu, tudi z nekaj smole, tehtnice nismo uspeli nagniti na našo stran. Zdaj nas čakajo tri pomembne tekme s Šentjurjem, dve pokalni ter ena prvenstvena, tako da se bomo poskušali čim bolje pripravit na te obračune.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Glede na to, da smo igrali brez poškodovanega Čebularja, se je videlo, da nam v igri manjka nekaj izkušenj, a smo tekmo vseeno nekako izvlekli. Helios doma vedno igra zelo agresivno, močno, pravo košarkarsko obrambo, in naši branilci so se spet malce slabše odzvali, čeprav smo se na to pripravljali. Kljub temu smo na koncu, predvsem z igro pick&roll-a na sredini, tekmo uspeli obrniti v našo korist.”

vir: KZS