HOPSI VS ZLATOROG LAŠKO

HOPSI POLZELA 72 - 77 ZLATOROG LAŠKO
13 Okt 2018 - 19:00ŠD POLZELA

HOPSI POLZELA : ZLATOROG LAŠKO 72:77 (17:24, 21:12, 19:14, 10:17, 5:10) *po podaljšku
Jack 21 (5 skokov), Rotar 11, Borse 9; Gant 16 (10 skokov), Barič 15 (6 asistenc), Thomas 14 (10 skokov).
STATISTIKA

Lokalni obračun Hopsov in Zlatoroga, obe ekipi sta se v prejšnji sezoni potegovali za obstanek v ligi s štirimi ekipami iz 2. SKL, je na Polzeli prinesel precej razburjenja, saj je bil zmagovalec znan šele po podaljšku. Zmage so se veselili Laščani z novim trenerjem Američanom Chrisom Thomasom, ki je pred leti deloval kot pomočnik selektorja slovenske moške članske reprezentance.

Čeprav so gosti v prvi četrtini vodili tudi z desetimi točkami prednosti, je bilo nadaljevanje bolj izenačeno. Hopsi so na začetku zadnje četrtine vodili z 59:50, a prednosti niso znali zadržati. Zlatorog je počasi topil zaostanek, Jalen Dontae Lindsey pa je s polaganjem 12 sekund pred zadnjim zvokom sirene izsilil izenačenje in s tem podaljšek.

V njem so imeli ves čas pobudo Laščani, na krilih ameriških okrepitev pa tekmo pripeljali do srečnega konca.

Donovan Matthew Jack je bil najbolj razpoložen strelec tekme, za Hopse je dosegel je 21 točk. Na drugi strani je Michael Emani Gant dal 16 točk in zbral 10 skokov, Cleveland Joseph Thomas je prispeval 14 točk in 10 skokov.

Polzeljane prihodnjo nedeljo čaka gostovanje pri Petrol Olimpiji, Laščani bodo dan prej gostovali v Šentjurju.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Sezono smo otvorili katastrofalno, res pa je, da so gostje izvajali kar 31 prostih metov, razmerje v osebnih napakah pa je bilo 27:17. Upam, da bomo naslednje tekme odigrali bolje, škoda pa je, da smo izgubili prvo tekmo na domačem parketu, ki vsem pomeni ogromno za nadaljevanje sezone.

Chris Thomas, trener Zlatoroga:
Neverjetna tekma danes. Odigrali smo borbeno, trdo in nepopustljivo. V večji meri smo v obrambi igrali tako kot želimo. Vsak večer grem mirno spati, ker vem, da je ekipa na igrišču vodena z igralcem kot je Nejc Barič, ki zna potegniti ekipo iz vsakršnih situacij. Malo katera ekipa se po zaostanku štirinajstih točk bori naprej, mi smo ekipa, ki se. Borimo se in ne popuščamo, ostanemo skupaj kot ekipa in takšen bo Zlatorog to sezono!