KRKA VS HOPSI

KRKA 84 - 58 HOPSI
30 Okt 2018 - 19:00ŠD LEONA ŠTUKLJA

KRKA : HOPSI POLZELA 84:58

(28:22, 24:9, 19:10, 13:17)

Lalič 17 (5 skokov), Lapornik 14, Cinac 12; Burgett 13 (7 skokov), Rotar in Atanacković (8 skokov) po 12.
STATISTIKA 

Za uvod v četrto kolo sta se pomerila doslej še neporažena Krka in Hopsi, ki so lovili drugo zmago. Polzelani so sicer v prejšnjem kolu premagali Helios Suns, a tokrat proti Novomeščanom – oba medsebojna obračuna v prejšnji sezoni so tudi dobili današnji gostitelji – so bili brez moči in konkurenčni le v prvi četrtini.

A že takrat se je pokazalo, da bodo Hopsi težko prišli do uspeha. Po prvih desetih minutah so sicer imeli še znosen zaostanek, ki pa se je potem ekspresno povečal. Domači so namreč v drugem in tretjem delu odlično igrali v obrambi, v obeh četrtinah skupaj prejeli le 19 točk, sami pa so neusmiljeno polnili koš tekmeca in se že pred zadnjimi desetimi minutami približali razliki + 30.

Novomeščani tudi v zadnji četrtini niso popuščali, najvišjo prednost so si priigrali pri izidu 79:47, gostje pa so ob koncu le za malenkost znižali in nekoliko ublažili visok poraz.

Pri Novomeščanih je Jure Lalić dosegel 17 točk, pri gostih pa je bil s s 13 najboljši Austin Burgett.
V naslednjem kolu bodo Hopsi 10. novembra gostili Ilirijo, Krka pa bo isti dan gostovala pri Šentjurju.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Simon Petrov, trener Krke:
Odigrali smo tekmo, kot smo si jo želeli. Čvrsto v obrambi in visok tempo skozi vso tekmo. Končni izid to tudi kaže.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
Čestitam Krki za izjemen pristop k tekmi in odlično igro v obrambi, za katero nismo našli odgovora. Vse čestitke domačinom za zasluženo zmago.

vir: KZS