KRKA VS HOPSI

KRKA 81 - 61 HOPSI
13 Mar 2019 - 19:00ŠD Leona Štuklja

KRKA : HOPSI POLZELA 81:61

(26:18, 13:25, 26:10, 16:8)

Marinelli 16, Jošilo 14 (5 skokov), Lalić12 (7 skokov); Atanacković 21 (9 skokov), Burgett 20, Jack 9

STATISTIKA

Novomeški košarkarji so v Ligi Nova KBM za prvaka prišli do prve zmage. Pred domačimi gledalci so bili boljši od ekipe s Polzele, Dolenjci pa so svojo kakovost potrdili šele v drugem polčasu, ki so ga dobili kar z 42:18.

Domači strateg Simon Petrov je med odmorom uspel strniti vrste in gostitelji so ob vrnitvi na parket dvorane Leona Štuklja delovali kot prerojeni. Zaostanek štirih točk so z delnim izidom 12:0 spremenili v 8 točk prednosti in napovedali prvo zmago, potem ko so v prvem kolu izgubili derbi s Petrol Olimpijo. Gostje so se še približali na tri točke, a do konca tretje četrtine se je razlika povzpela na več kot 10 točk.

Ko je v 34. minuti prednost narasla na 73:53, je bil zmagovalec znan. Tokrat je tekmo odločila tudi “daljša klop” Krke, pri kateri se je med strelce vpisalo 10 košarkarjev, s 16 koši pa je bil najbolj učinkovit Paulo Marinelli. Pri Hopsih je 21 košev vknjižil Simo Atanacković.

V naslednjem kolu, prihodnjo sredo, bo Krka odigrala zaostalo tekmo drugega kola proti Heliosu, konec tedna pa nato proti Rogaški. Nekaj daljši odmor je pred košarkarji Polzele, ki jih 23. marca čaka obračun s Petrol Olimpijo.

Izjavi trenerjev po tekmi
Simon Petrov, trener Krke:
‘’Veseli me, da smo se v drugem polčasu uspeli zbrati in odigrati čvrsto obrambo. Pokazali smo, kaj nam lahko prinese zmago v prihodnjih tekmah.’’

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
‘’V drugi polovici prvega polčasa smo se zbrali in se borili proti Krki, ki je igrala močno, grobo obrambo, na robu prekrška. Mislim, da bi s tako košarko imeli težave tako v Evropi kot v regionalni ligi, ker to je pretep, ne košarka. V drugem polčasu je bila takšna igra dopuščena, mi pa se nismo dobro odzvali, prav tako pa nimamo pravih menjav. Krka je zasluženo zmagala, ampak tekma je mejila na rokomet.’’