PETROL OLIMPIJA VS HOPSI

PETROL OLIMPIJA 98 - 95 HOPSI POLZELA
21 Okt 2018 - 19:00STOŽICE

PETROL OLIMPIJA : HOPSI POLZELA 98:95

(18:21, 30:22, 26:25, 24:27)

 

Špan 20 (6 asistenc, 7 prid. žog), Lazić 19 (8 skokov, 6 asistenc), Reynolds 16 (9 asistenc); Burgett 22, Benson (5 asistenc) in Rotar (5 asistenc) po 17.

STATISTIKA

Ekipi sta v drugem kolu iskali izboljšanje izidov iz prvega, saj sta sezono začeli s porazoma, Ljubljančani so bili nemočni na gostovanju v Novem mestu, Polzeljani pa so na domačih tleh podaljšku izgubili proti Zlatorogu. Petrol Olimpija je v pretekli sezoni dobila oba medsebojna obračuna v državnem prvenstvu, letošnji prvi pa je bil razburljiv do konca in odločen šele v zadnjih sekundah.

V napornem ritmu tekmovanj (nastopajo še v regionalni ligi in evropskem pokalu) so Ljubljančani po dveh porazih v Ligi prvakov proti Promitheasu in regionalni ligi tako na domačem terenu dosegli zmago, kar bo zanje tudi dobra popotnica za sredin evropski obračun z Virtusom iz Bologne.

Hopsi so sicer bolje začeli in dobili prvo četrtino, v drugi pa so domači lovili in ujeli tekmece ter si nato zagotovili majhno prednost. To so nato imeli tudi na koncu, a je bilo vmes še napeto, saj razlika ni bila tako velika, da je Hopsi ne bi mogli izničiti.

Jan Špan je v tretji četrtini s trojko že povišal na + 10 (62:52), a Polzeljani se niso predali. Še šest minut pred koncem je bilo tako izenačeno 76:76, nekaj trenutkov kasneje pa so gostje po dolgem času spet povedli (79:78) po košu Caseyja Benspona. A delni izid 8:1 s koši Scottieja Reynoldsa in Bojana Radulovića je nato vendarle prinesel miren finiš Olimpiji, gostje pa so se le na tri točke zaostanka približali nekaj sekund pred iztekom časa, ko je bilo prepozno za preobrat.

Pri domačih je bil najbolj razpoložen Jan Špan z 20 točkami, Aleksandar Lazić jih je dodal 19, za poražene Hopse pa jih je Austin Burgett dosegel 22.

V naslednjem kolu bo Petrol Olimpija 28. oktobra igrala v gosteh pri Šentjurju, Hopsi Polzela pa bodo dan prej gostili Helios Suns.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:
Zabeležili smo zmago, vse ostalo pa je za v pozabo.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
V napadu smo odigrali bolje kot na zadnji tekmi, žal pa smo v obdobju ko se je tekma odločala dobili nekaj trojk čez roke. Fantom nimam kaj očitati, borili so se, bili so blizu presenečenja. Upam, da bomo do naslednje tekme izpopolnili še nekaj detajlov in zaigrali še boljše.

Vir: KZS