rogaška vs hopsi

ROGAŠKA 69 - 85 HOPSI
10 Apr 2019 - 19:00ŠD Rogaška Slatina

ROGAŠKA : HOPSI POLZELA 69:85

(17:25, 13:16, 17:27, 22:17)

Davis 20 (7 podaj), Pajič 19 (8 skokov), Bilić in Šantelj 8; Atanacković 17 (6 skokov), Borse 15, Čebular 13 (7 podaj)

STATISTIKA

Košarkarji Rogaške so bili v dvoboju z gosti s Polzele zbrani le v uvodnih minutah, ko so še vodili z 8:6, nato pa gostom dovolili, da pobegnejo na varno razdaljo. V prvi četrtini je bila razlika še manjša od desetih točk, v drugi pa je dosegla dvomestno število (19:33) in ob polčasu so gostitelji lovili 11 točk zaostanka. Zmagovalec je bil dokončno znan po tretjem delu, ko so gostje na zadnji premor odšli z 21 točkami naskoka.

Pri Rogaški je bil z 20 točkami najbolj razpoložen Rashun Davis, dodal je še sedem podaj, 19 točk je dosegel Marko Pajić. Pri zmagovalcih je bilo razpoloženih več košarkarjev, najbolj s 17 točkami Simo Atanacković, Sebastjan Borse jih je prispeval 15.

V naslednjem kolu bo Rogaška čez teden dni gostovala v Kopru, Polzela pa bo doma gostila novomeško Krko.

Izjavi trenerjev po tekmi

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Najprej bi čestital Hopsom na izredno dobri igri. Bili so energični, hkrati pa zelo inteligentni. Tako smo želeli igrati tudi mi, a smo tekmo odprli medlo, brez prave obrambe, brez malih osebnih napak. Ni bilo prave energije. Recept za zmago je bila igra, ki smo jo prikazali v zadnji četrtini, a pri -21 je bilo prepozno. Ni prvič, upam, da je zadnjič.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Proti Primorski sem minute razdelil tako, da fantje niso bili utrujeni. Na Primorsko smo šli samo odigrat, pripravljali pa smo se za tekmo z Rogaško, ki je bila veliko pomembnejša za nas. Mi si še vedno želimo 2. ali 3. mesta in še vedno imamo možnosti. Današnjo tekmo smo dobili z dobro obrambo, tako kot proti Olimpiji. V Ligi za prvaka samo z dobrim napadom ne moreš zmagat. Ustavili smo njihov met z razdalje in mislim, da smo zasluženo zmagali.”