ROGAŠKA VS HOPSI

ROGAŠKA 69 - 85 HOPSI
15 Dec 2018 - 19:00ŠD Rogaška

HOPSI IZ ROGAŠKE S SLADKO ZMAGO

ROGAŠKA : HOPSI POLZELA 69:85

(19:23, 19:24, 16:24, 15:14)

Davis 28, Tomić (8 skokov) 15; Čebular 15, Jack (7 skokov) 14, Rotar 13
STATISTIKA

Košarkarji s Polzele so zabeležili četrto zmago na zadnjih petih tekmah v ligi Nova KBM, sicer šele prvo v tej sezoni v gosteh. V Rogaški Slatini so bili večji del v vodstvu in na koncu zasluženo slavili s 85:69. Rogaška je doživela peti zaporedni poraz – nazadnje je zmagala 3. novembra – in prvič v sezoni padla pod 50-odstotni izkupiček (4-5), na drugi strani pa so Hopsi prvič v tem prvenstvu skočili na pozitivno bilanco (5-4). Trenerja sta tekmo odigrala z vsega osmimi igralci na vsaki strani, a je imel Boštjan Kuhar mnogo več razpoloženih igralcev. Kar šest jih je doseglo več kot deset točk, medtem ko je pri domačih izstopal le Rashun Jarrel Davis z 28 točkami. Prav raznolikost in ekipna igra sta bila ključ do uspeha Hopsov, ki so imeli najvišjo prednost ob koncu tretje četrtine (71:52), skok so dobili 34:30, podaje pa 23:13. Njihova prva peterka je dosegla 45 točk, igralci, ki so prišli s klopi, pa 40. Pri domačih je bilo razmerje povsem drugačno; klop je prispevala zgolj osem točk.

Rogaška bo v naslednjem kolu 22. decembra znova igrala doma, in sicer proti Šentjurju, Hopsi pa bodo na naslednjih petih tekmah le enkrat gostitelji – proti Petrolu Olimpije, naslednji teden pa bodo gostovali pri Zlatorogu.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damjan Novaković, trener Rogaške:

“Zgodilo se je tisto, česar sem se najbolj bal. Naleteli smo na spočito in motivirano ekipo Polzele. Že od prvega kontakta z žogo so imeli veliko boljšo govorico telesa in pokazali so večjo željo po zmagi. Mi se lahko izgovarjamo na različne stvari, ampak dobiti 24 točk prve tri četrtine je veliko preveč. Šele v zadnji četrtini smo se zbudili in pritisnili na žogo. Nismo si zaslužili zmage. Košarka se začne igrati z obrambo, kar nam očitno ni jasno in zato je prišlo do tega katastrofalnega in zelo težkega poraza za nas.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:

“Ključ do naše izredno pomembne zmage, na vedno vročem parketu v Rogaški Slatini, so bili dobra obramba, borbenost in dober skok. Hvala tudi našim zvestim navijačem, ki so bili znova pomemben člen zmage proti Rogaški. Upam da bomo tako dobro igrali tudi v nadaljevanju sezone, vse naše navijače pa prihodnji teden vabim v Laško.”

vir: KZS