ŠENČUR MOČNEJŠI Z DVE PIKI

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : HOPSI POLZELA 92:90

(22:27, 19:23, 26:21, 25:19)

GGD Šenčur: Bubnić 20, Novak 2, Rojc 10, Murić 1, Popadić 20, Martinčič 3, Brkić 10, Pavić 15, Jurček 8, Zadnik 3.
Hopsi Polzela: Collins 10, Morina 11, Dragan 4, Čebular 9, Vašl 7, Fowler 9, Atanacković 17, Vasilić 23.

CELOTNA STATISTIKA

Čeprav so ob koncu prvega polčasa vodili že s šestnajstimi točkami prednosti, košarkarji Hopsov tudi po devetem krogu ostajajo brez zmage v gosteh. Gorenjska gradbena družba Senčur je v drugem polčasu kljub odsotnosti prvega strelca lige Dina Murića, ki si je v četrtek na treningu poškodoval gleženj, naredila preobrat in se v dramatični končnici dokopala do četrte zmage, prve od začetka novembra. V prvem polčasu so bili Polzeljani nesporni gospodarji parketa. Podatek, da so domači vodili le po uvodnem košu Dražena Bubnića, nato pa zaostajali že s 34:50, zgovorno priča o razmerju moči.

A očitno je goste visoko vodstvo uspevalo. Domači so se nadaljevanja lotili veliko bolj energično, glavno besedo v napadu pa sta imela Dražen Bubnić (20 točk, 5 skokov, 4 podaje) in Marko Popadić (20 točk, trojke 5:6, 5 podaj), ki sta v drugem polčasu skupaj dosegla 30 od 51 točk GGD Šenčurja.

V 33. minuti so domači povedli s 74:73, tri minute pozneje pa so imeli že 88:77. A drami v zaključku se niso izognili. Hopsi so slabi dve minuti pred koncem po zaslugi Milojka Vasilića (23 točk, met iz igre 9:10, 6 skokov) izenačili na 88:88, v končnici pa je Šenčur uveljavil izkušnje in skozi šivankino uho prišel do dveh točk.

Za Gorenjce je bila to druga od štirih tekem v nizu pred domačimi gledalci – 7. 12. bodo gostili Helios Suns, Polzeljani pa bodo tudi v naslednjem kolu gostovali, in sicer v Šentjurju (7. 12.).

Izjavi trenerjev po tekmi:
Konstantin Subotič, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur:
“V prvem polčasu nismo našli rešitve za njihovo igro. Hopsi so odlično napadali z vseh položajev. Po odmoru smo se dogovorili, da obrambo dvignemo na višji nivo, in to se je tudi zgodilo. Pridobili smo na zanesljivosti in se zato v napadu precej bolje odločali. Vsa čast ekipi. Fantje so pokazali veliko želje in energije, pa tudi naši navijači so bili naš šesti igralec. Hopsi so imeli smolo, saj se je v drugem polčasu poškodoval Collins, mi pa tudi nismo bili v popolni postavi. Čestitke fantom.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Izgubili smo.”